Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Служба безпеки

Безпечні канікули


Джмелик, як і всі діти, дуже любить зимові канікули: цілісінькими днями можна грати з друзями надворі, хоч щодня ходити в гості, а ще колядувати-щедрувати! Ну хіба не краса? Проте, виявляється, іноді розваги можуть обернутися справжнім лихом! Щоб біди не трапилося з вами, пригадайте важливі правила, граючи в ігри у Джмеликовій Службі безпеки. . .

Кому загрожує небезпека?

Підготуйте: сюжетні малюнки (ігрове поле на с. 20-21); пронумеровані аркушики картону такої форми, щоб можна було накрити кожний з 10 малюнків окремо; фішки; кубик.

Грати можуть кілька гравців або кілька команд. Накрийте пронумерованими картками відповідні малюнки. Розмістіть фішки на картці з цифрою 1. Кинувши кубик, пересуньте фішку на відповідну кількість ділянок. Відкрийте картинку, на якій зупинилася фішка. Розгляньте сюжетні малюнки, знайдіть на кожному з них дитину, яка наражається на небезпеку. Поясніть, чому це небезпечно. Покажіть також тих, хто дотримується правил безпеки. Після цього малюнок залишається відкритим, а хід переходить до наступного гравця чи групи гравців. Гра закінчується, коли всі малюнки будуть відкриті. . .

У цікавій формі розповісти дітям, чого робити не варто і чому, ви зможете, прочитавши статтю повністю. Сюжетні малюнки ви також знайдете в журналі або у е-додатку до нього. Дізнатися, як передплатити е-додаток, ви можете за посиланням.

Завантажуйте електронний додаток
“Безпечні канікули. Добірка сюжетних малюнків

Завантажити презентацію для дітей

До скарбнички методиста

Серія сюжетних малюнків та добірка ігор на їх основі пожвавить заняття з безпеки життєдіяльності та виховну годину, допоможе навчити дітей прогнозувати наслідки своїх учинків, дбати про інших, розвинути критичне мислення та мовлення дошкільників і учнів молодших класів.








<< До змісту номера (“Джміль” № 6 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: