Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Вернісаж

У ранковому сяйві

Бесіда за картиною Арнольда Лоурі


Кожний, хто хоч раз побував на морі, прагне зберегти спогади про нього назавжди — у пам’яті, на фотографіях чи на картинах. Твори пейзажного живопису, на яких зображене море, називають мариною, а художників, що їх створюють, — мариністами. На їхніх пейзажах можна побачити море на будь-який смак, нескінченне розмаїття його настроїв.

Подивіться на картину. Легкий ранковий серпанок. На його спокійному тлі яскраво виграє сонячними барвами помаранчевий вітрильник. Як ви гадаєте, він рухається чи стоїть? Звісно, він спочиває, адже вітрила спущені, й трос прикріплений до буйка.

Чому один борт судна художник зобразив яскраво-помаранчевим, а інший — темним, коричневим? Невже його пофарбовано у різні кольори? Та ні! Спробуйте поспостерігати, як світить уранці сонце, які тіні при цьому утворюються. На картині темним є неосвітлений бік вітрильника. Тепер можемо визначити, з якого боку сходить сонце.

Запитання для найуважніших і продовження бесіди за картиною читайте на сторінках журналу “Джміль”, а електронну версію картини для роботи з дошкільнятами й учнями початкових класів знайдете в електронному додатку.

Завантажуйте електронний додаток
“У ранковому сяйві. Картина Арнольда Лоурі

Завантажити презентацію для дітей








<< До змісту номера («Джміль» № 3 /2014)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: