Перемога неминуча! Настане мир. Все буде Україна!  

Пригоди на обкладинці

Джмеликове свято

Бесіда за сюжетною картиною на обкладинці
(повна версія)

ЗБИРАЄМОСЯ НА ГОСТИНУ

Усіх-усіх-усіх читачів журналу Джмелик запрошує до своєї оселі святкувати Новий рік! Він уже прикрасив ялинку та приготував для гостей цікаві ігри й розповіді, розваги та сюрпризи. Разом з господарем на вас нетерпляче чекають і його друзі: Книжечка, Пензлик та Нотка. Тож, хутчіше збирайтеся та приходьте на свято!

Діти, а ви вже готові до Нового року? Розкажіть, як ви прикрасили свої оселі, які подарунки підготували рідним. Разом згадаємо, про що варто подбати, збираючись на гостину. Який одяг обрати? Що взяти із собою? Які слова буде приємно почути господарю? Як поводитися у гостях? Молодці! Таких чемних гостей обов’язково запросять завітати ще!

ЧАРІВНІ ПОДАРУНКИ

У вітальні біля ялинки вже зібралися перші гості. Підійдімо до дітей, які згуртувалися довкола Джмелика.

Цікаво, про що він їм розповідає? Як гадаєте?

Наш юний журналіст-мандрівник ділиться враженнями від своєї подорожі до Країни Казок: “Це була надзвичайно цікава мандрівка, хоча часом і небезпечна, адже у казках можна зустріти не лише Курочку Рябу, а й драконів, вовків, розбійників. Я стільки дивовижного побачив! А дещо й для вас захопив! Це — чарівні дарунки від казкових мешканців, сподіваюся, вони і вам стануть у пригоді. Ось, наприклад, чоботи-скороходи подаруємо Денису, щоб більше не запізнювався! А Оксанка любить театр. Здогадалися, що можна подарувати їй?”.

Назвіть, з яких казок Джмелик привіз чарівні речі. Згадайте, які незвичайні властивості вони мають. Оберіть серед них дарунок другові, мамі, татові, бабусі, сестричці. А що хотіли б собі? Поясніть свій вибір.

Оксанка поцікавилася: “Джмелику, а тобі дістався казковий дарунок?”. Джмелик радісно усміхнувся: “Ще б пак! Ось лист самого Діда Мороза! Він доручив мені підготувати справжнє новорічне диво, а для цього подарував чарівний мішок. У нього ми з Книжечкою, Пензликом та Ноткою зібрали найцікав іші сюрпризи для вас. Он друзі вже несуть його під ялинку. Як же мені кортить чимшвидше порадувати вас! Незабаром годинник проб’є дванадцяту, і дарунки потраплять до читачів журналу! А поки що час розважатися! Даю вам важливе завдання: мої домашні улюбленці — мишенята — взяли мій фотоапарат і кудись побігли. Знайдіть їх, будь ласка, та попросіть сфотографувати всіх гостей!”.

Пошукаймо сіреньких жартівників разом. Скільки всього мишенят? Чим вони зайняті? Чи знайшли ви пустунів з фотоапаратом? Якщо так, можемо робити знімки. Обирайте, що б ви хотіли сфотографувати на пам’ять. Ялинку? Чи велетенський глобус? А може, Джмелика з листом від Діда Мороза?

ОСЕЛЯ МАНДРІВНИКА

Шукаючи мишенят, ви, певно, помітили, що у квартир і Джмелика безліч сувенірів, книг, фотоальбомів та фотографій. Наш невтомний мандрівник залюбки відвідує різні куточки світу і з кожної подорожі привозить щось на згадку. Тому його гостям завжди цікаво. Погляньте, як захоплено діти розглядають фото, а Книжечка розповідає їм про Джмеликові пригоди.

Полічіть, скільки фотознімків на стіні. На скількох з них є Джмелик? Як гадаєте, хто його фотографував? Знайдіть, з ким він подружився в Африці? На якому знімку Джмелик не відчуває сили тяжіння? У які моменти наш друг мав бути особливо обережним, щоб не потрапити у небезпеку? Знайдіть фотографію, зроблену на Південному полюсі. Який знімок вам подобається найбільше? Чому?

На робочому столі Джмелика — його журналістське приладдя: ноутбук та відеокамера. Під час своїх мандрівок він знімає відео про нових друзів. А цікаві спостереження та оповідки набирає на комп’ютері і надсилає до редакції, щоб ви якнайшвидше могли прочитати їх на сторінках журналу.

Невдовзі у Джмеликовій оселі зберуться всі його друзі і почнеться свято. Щоб дізнатися, які сюрпризи ховаються у чарівному мішку, завітайте до кожної руб рики цього випуску журналу!

Інтерактивна версія сюжетної картини в електронному додатку до журналу “Джміль” чудово оживить вашу бесіду з дітьми. У потрібний момент заняття ви зможете показати саме той сюжетний центр картини, про який розповідаєте дітям, або той, який їх зацікавив. Це дасть можливість детально розглянути всі сюжети картини, обговорити їх, розвинути мовлення, критичне та системне мислення дітей. У потрібний момент заняття ви зможете показати саме той сюжетний центр картини, про який розповідаєте дітям, або той, на який вони звернули увагу. Це дасть можливість детальніше розглянути всі сюжети, обговорити їх, розвивати мовлення, критичне та системне мислення дітей.

Цікаво провести бесіду з дітьми за картиною допоможе інтерактивна версія в електронному додатку до журналу “Джміль” (№  6, 2014).

Завантажуйте інтерактивну версію сюжетної картиниру
“Джмеликове свято. Дидактична сюжетна картина

Завантажити презентацію для дітей






<< До змісту номера («Джміль» № 4 /2013)

Залиште адресу своєї електронної пошти, і ми повідомимо вас, коли на сайті з'являться нові публікації та електронні додатки для завантаження.

Email: